Pro-Actief Beheer.

Pro-Actief Beheer.

Proactief beheer is structureel en preventief. Het zorgt ervoor dat eventuele problemen in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd.

Onze systeembeheerders monitoren het gedrag en de performance van uw systemen. Zo voeren we patches en upgrades uit zonder dat de gebruikers daar last van hebben. Daarnaast bewaken we de veiligheid van de omgeving en voeren waar nodig aanpassingen uit op het gebied van autorisaties, password- en back-up management.

U werkt altijd met de laatste versies van applicatie, tools en de juiste aanbevelingen om veilig en nog effectiever gebruik te maken van uw IT-omgeving. Ook wanneer er een keer iets fout gaat, moet u binnen no-time weer kunnen doorwerken. Dat realiseren we met een slimme back-up en een doordacht disaster recovery plan.

Kortom, daar waar de Servicedesk er voor u is voor ad hoc hulpvragen, heeft Systeembeheer juist een structureel en preventief takenpakket.

Proactief beheer op een rijtje

Proactief beheer is:

• Binnen het domein van systeembeheer vallen allerlei proactieve, geplande taken.
• Met voldoende structureel beheer heeft de gebruiker minder vragen en ook minder strubbelingen ervaren.

Preventieve activiteitenInrichten en optimaliserenContinuïteit
√ Inventarisatie en documentatie√ Optimalisatie functionaliteiten√ Password Management
√ Patches & updates (geen versie upgrade)√ Automation van profielen, policy, workflow’s√ Autorisatie Management: gebruikers, groepen en rechten
√ Analyse van opvallend gedrag√ Server optimalisatie√ Back-up management
√ Doorlopen van een groot aantal logfiles op bijzonderheden√ Onderhoud infrastructuur waaronder routers, firewalls en switches√ Periodieke testen van data restore en functionaliteit na herstel
√ Problem management√ Patch en VLAN configuratie√ Disaster recovery